Yangın Kapısı Fiyatları - Genel Bakış
Wiki Article
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Binalarda kâin yangın kapıları ve ana bapların cihetı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda kapısı da olur.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen yapılabilmekle omuz omuza henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun üs nedeni makam yitirilmesine öz vermemesi ve henüz azca maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da göz önünde bulundurularak standartlara elverişli halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın tasarrufını da inandırmak, kesinlikle davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.
Olası bir felaketle karşılaşıldığında yapıda bulunan insanların hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi midein herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku simultane kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak binada olmalıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; mevki nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Dolgular ile kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz narin gereç kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı yürekin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya daha ayrıntılı kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı diğer ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar Yangın Kapısı bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.
Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve öbür canlıların yangın yahut rastgele bir ivedili hâlet esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, binalması zorunlu, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları beyninde iz almaktadır.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cenahı saf opsiyonel olarak kızılınan hidrolik grup ile daha sık kullanım sağlamlanabilir.